sky-NL-tbbc.png

Wateringen / 10.09.2019

GRATIS DRINKWATER genomineerd voor de ‘Trouw duurzame 100’

Dat Westland meer voortbrengt dan prachtige bloemen, verse groente en heerlijk fruit is bij Dagblad Trouw absoluut opgevallen. Deze week ontving Rob van Holstein uit Wateringen de uitnodiging voor het Duurzame 100 Festival op 10 oktober aanstaande. Zijn initiatief ‘Gratis drinkwater’ is genomineerd voor de titel ‘de duurzame 100’ van Dagblad Trouw. 

Na tien edities van de lijst rond de meest invloedrijke duurzame doeners en denkers gooit Trouw dit jaar het roer om. De focus ligt dit jaar vooral bij duurzame mensen en initiatieven vanuit de samenleving; bewuste mensen die een project beginnen om de wereld op hun eigen manier te verbeteren.

In de week voorafgaand aan 10 oktober plaatst Trouw de lijst in drie delen. De top 25 wordt tijdens het Duurzaam festival in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam bekend gemaakt. De speciale bijlage Duurzame 100, vol met verhalen over de initiatieven op de lijst, verschijnt bij de krant van 11 oktober.

 

***** ACHTERGOND INFORMATIE *****

GRATIS DRINKWATER

Met 'Gratis drinkwater' verminderen we het gebruik van fleswater/frisdrank in kleine plastic flesjes, blikjes en bekertjes. Bezoekers vullen hun herbruikbare drinkfles bij alle ‘Gratis drinkwater’ en openbare waterpunten gratis met lekker koel kraanwater. 

* STIMULERING gebruik kraanwater 

* TERUGDRINGEN van plastic afval 

* VERMINDEREN van zwerfafval 

* GROENE PROMOTIE van de locatie 

* VERLAGEN van de carbon footprint

Samen met [horeca]ondernemers zetten we een netwerk op van drinkwaterpunten. Zij tonen hun partnerschap met onze sticker op het pand, melden hun deelname op de sociale media en worden opgenomen in Refill, de mobiele waterpunt-app.

Ondernemer

Als ondernemer meedoen aan het ‘Gratis drinkwater’ project kost je GEEN inschrijfgeld, GEEN jaarlijkse contributie en verplicht je NIET tot de verkoop van Blue Bottles. Je bent overal vrij van! 

Als er gasten/bezoekers aankomen dan vul je gratis hun herbruikbare fles met gewoon KRAANWATER. Het gaat dus ook NIET om tafelwater aan gasten die plaats nemen in de zaak. 

Een flesvulling kost nog geen tiende eurocent en is daarmee je goedkoopste marketingtool. Die gasten staan namelijk ook echt bij je binnen!

 

* Wij plakken de sticker op het pand!

* Maken een foto van de ondernemer

* Plaatsen die op onze Facebookpagina’s en Instagram

* Plaatsing foto, N.A.W. en weblink in de [gratis] Refill app.

* Verspreiding persberichten aan de lokale media

 

[!] ‘Gratis drinkwater’ wordt volledig bekostigd uit winst van the Blue Bottle.


www.gratisdrinkwater.net - info@gratisdrinkwater.net - Facebook - Instagram

 

**** NIET VOOR PUBLICATIE *****

Voor het artikel hebben wij verschillende hoge resolutie afbeeldingen - vrij van rechten - beschikbaar.

Deze kunt u laden via onze PR pagina. https://www.robvanholstein.nl/index.php/project-cases/pb-pr

Voor een interviewaanvraag of andere afbeeldingen kunt u emailen of bellen.

Met vriendelijke groet, Rob van Holstein +31 (0)654 355 000 werk@robvanholstein.nl

Facebook / Gratis drinkwater

 
Gratis drinkwater Westland
* profilering t.b.v. PB Gratis drinkwater Westland
* Zwerfflesjes gevonden tijdens een uurtje wandelen

Gratis drinkwater finalist Duurzame 100 Trouw

* Voorbeeld deur/raam sticker bij de waterpunten

Gratis drinkwater finalist Duurzame 100 Trouw

 * The Blue Bottle voor warme dranken in koude omstandigheden

Gratis drinkwater finalist Duurzame 100 Trouw

* The Blue Bottle als koele waterdrager in warme gebieden

Wateringen / 08.01.2020

OBS de Vlieten in de Lier gaat het GEWOON DOEN!

Op 13 januari 2020 geeft wethouder Leen Snijders van de gemeente Westland het startsein voor één schooljaar lang drinkblikjes en/of kleine plastic flesjes inzamelen! Men heeft 60.000 stuks als einddoel staan die zo niet in de afvalstroom terecht komen maar volledig gerecycled worden tot nieuwe producten.

Blauw sparen om groen te zijn!

De leerlingen, juffen en meesters van OBS De Vlieten ontvangen voor elke 300 stuks die zij inleveren een echte Blue thermos Bottle met het logo van toekomstige actiepartners. 

De Vlieten is de eerste school in Westland die zegt: GEWOON DOEN! Deze inzamelactie is in samenwerking met het burgerinitiatief Cleanup team Westland. Hun doel is om in de gemeente Westland binnen een jaar minimaal één miljoen kleine plastic flesjes en/of drinkblikjes bij elkaar te verzamelen. 

Die komen in twee stromen hun kant op. Enerzijds door de inzet van de Cleanup teamleden die deze van de Westlandse bodem rapen en anderzijds door de inzameling bij scholen, sportclubs, instellingen, bedrijfskantines en natuurlijk het bedrijfsleven. 

“Alle flesjes en blikjes worden gesorteerd op plek van herkomst, aantal en merk. De data die we hieruit vormen stellen we beschikbaar aan gemeenten, provincie en beleidsmakers. Zo kan men uitgezet beleid met onze cijfers onderbouwen” aldus Rob van Holstein van het Cleanup team Westland.

De PET flesjes worden gebundeld en gaan voor recycling op transport. De aluminium blikjes worden geplet en gaan naar de metaalverwerking. Zo komen de grondstoffen binnen enkele weken weer terug als hoogwaardige producten. Misschien wel als onderdeel in Westlandse kassen, het nieuwe meubilair van een dorpshuis of als sweaters voor het personeel.

IK drink gewoon kraanwater!

“Er is heel bewust gekozen voor de Blue Bottle als presentje in deze actie. Bij het gebruik van een herbruikbare fles zie namelijk je een directe afname van het zwerfafval met ruim 18%.”

“Daarnaast maak je als gebruiker een duidelijk statement: IK drink kraanwater! Je vult je fles ook nog eens helemaal gratis bij alle ‘Gratis drinkwater’-punten in de gemeente Westland. Maar je kan hem thuis natuurlijk ook vullen met frisdrank uit een grote fles en ook zo bespaar je dan weer veel geld.” 

“Het mooiste is dat we door de verkoop van onze Blue Bottle nieuwe projecten kunnen financieren. Het is namelijk de perfecte duurzame logodrager. Daarom kom je de Blue Bottle ook tegen in GEWOON DOEN! Het Westlands miljoen.”

Steeds meer Westlanders rapen, sparen of verzamelen 300 kleine plastic flesjes en/of drinkblikjes bij elkaar. Want zo verdwijnt er niets in de verbrandingsoven, zijn we echt aan het recyclen en houden we ons Westland veel schoner. Door het gewoon echt zelf te doen!

 


https://www.facebook.com/cleanupteamwestland

email: cleanupteam.westland@gmail.com

 

OBS de Vlieten
Posters voor thuis 

OBS de Vlieten

Directeur Richard van der Worm 


OBS de Vlieten
A5 Leaflet

OBS de Vlieten

Facebook profilering


Maak een duidelijk statement: IK DRINK KRAANWATER!

Met 'Gratis drinkwater' verminderen we het gebruik van fleswater/frisdrank in kleine plastic flesjes, blikjes en bekertjes. Bezoekers vullen hun herbruikbare drinkfles bij alle Refill waterpunten gratis met lekker koel kraanwater. 

GOALS: minder plastic [zwerf]afval - bewustwording perfecte drinkwaterkwaliteit - waterdrinken voor een goede gezondheid

Samen met [horeca]ondernemers zetten we een netwerk op van drinkwaterpunten. Zij tonen hun partnerschap met onze sticker op het pand, melden hun deelname op social media en worden opgenomen in Refill, de mobiele waterpunt-app.

Speciaal voor dit project is een 100% recyclebare roestvrijstalen blauwe thermosfles tegen een zeer scherpe prijs beschikbaar. Deze herbruikbare fles is perfect voor koude en warme dranken, soepen, sausen, bevroren vruchtjes en/of ijsklontjes. 

Deze Blue Bottle heeft een keiharde poedercoating en de inhoud blijft 12 uur koud en/of 6 uur warm. De Blue Bottle = 100% recyclebaar = BPA vrij = 100% duurzaam en heeft een brede opening voor direct drinken. De 500 ml fles met Active dop kost slechts €15,-.

‘Gratis drinkwater’ wordt volledig bekostigd uit de winst van the Blue Bottle.
 

* STIMULERING gebruik kraanwater 

* TERUGDRINGEN van plastic afval 

* VERMINDEREN van zwerfafval 

* GROENE PROMOTIE van de locatie 

* VERLAGEN van de carbon footprint 

* PROFELERING met een duurzaam souvenir 

* AANBIEDEN van dé scherp geprijsde thermosfles 2.0 

* 100% duurzaam dagelijks gebruiksartikel 

 
PERSBERICHT - WESTLAND KRIJGT GRATIS DRINKWATER

Westland krijgt ‘Gratis drinkwater!’

De afgelopen week was het regelmatig in het nieuws. Als je even kijkt naar de kaart van de gemeente Westland valt een ding je gelijk op. Behalve in de duinen staan er geen openbare waterpunten op. Ook het plaatsen hiervan in de sommige kernen is ruim een jaar later nog niet gerealiseerd terwijl er budget voor beschikbaar is.

Wateringen april 2019  

Met een Nederlands netwerk van waterpunten wil ‘Gratis drinkwater’ iedereen, overal en altijd de kans geven zijn herbruikbare drinkfles gewoon met kraanwater te kunnen vullen. Uiteindelijk doel is het [zwerf]afval dat door de stroom kleine plastic flesjes en blikjes wordt veroorzaakt drastisch terug te dringen en mensen door informatie en voorlichting duidelijk maken dat drinken van water essentieel is voor een gezond lijf.

Soortgelijke projecten lopen zeer succesvol in London, Berlijn, Parijs, Hamburg en grote Amerikaanse steden en elke dag komen er nieuwe locaties bij. In Nederland is ‘Gratis drinkwater’ momenteel gestart in Delft, Den Haag, Scheveningen strand, Rotterdam en Westland. 

Op dit moment is men in Westland bezig met het realiseren van het waterpunten-netwerk in samenwerking met de plaatselijke horeca, ondernemers en organisaties die als ambassadeur binnen het project willen, kunnen en durven samenwerken. 

Elk waterpunt wordt herkenbaar aan de raam/deursticker die duidelijk aangeeft dat hier ‘Gratis drinkwater’ verkrijgbaar is. Als partner worden zij gratis opgenomen in Refill, de gratis mobiele waterpunt-app. Hierin worden alle openbare, Refill en Gratis drinkwaterpunten in de wereld opgenomen.

De belanghebbende binnen ‘Gratis drinkwater’ zijn niet alleen de lokale overheid maar ook de toeristische sector en belanghebbende zoals waterbedrijven, zorgverzekeraars, de lokale horeca en groene organisaties. ‘Gratis drinkwater’ werkt op elke locatie samen met hen om het project zo snel en zo breed mogelijk te kunnen uitzetten. Door samenwerking en het delen van de kosten krijgt elke nieuwe locatie al snel vleugels!

Wereldwijd ziet men in dat ‘Gratis drinkwater’ belangrijk is. Nu scholen, banken, organisaties, instellingen en P&O managers samen echt ‘JA’  zeggen, drinkt men straks in heel Nederland ‘Gratis drinkwater’.

Speciaal voor dit project is een 100% recyclebare roestvrijstalen blauwe thermosfles tegen een zeer scherpe prijs beschikbaar. Deze herbruikbare fles is perfect voor koude en warme dranken, soepen, sausen, bevroren vruchtjes en/of ijsklontjes. 

Deze Blue Bottle heeft een keiharde poedercoating en de inhoud blijft 12 uur koud en/of 6 uur warm. De Blue Bottle = 100% recyclebaar = BPA vrij = 100% duurzaam en heeft een brede opening voor direct drinken. De 500 ml fles met Active dop kost slechts €15,-.

‘Gratis drinkwater’ wordt volledig bekostigd uit de winst van the Blue Bottle. 

* STIMULERING gebruik kraanwater 

* TERUGDRINGEN van plastic afval 

* VERMINDEREN van zwerfafval 

* GROENE PROMOTIE van de locatie 

* VERLAGEN van de carbon footprint 

* PROFELERING met een duurzaam souvenir 

* AANBIEDEN van dé scherp geprijsde thermosfles 2.0 

* 100% duurzaam dagelijks gebruiksartikel  

 


***** NIET VOOR PUBLICATIE *****

Voor het artikel hebben wij verschillende hoge resolutie afbeeldingen - vrij van rechten - beschikbaar.

Deze kunt u laden via onze PR pagina. https://www.robvanholstein.nl/index.php/project-cases/pb-pr

Voor een interviewaanvraag of andere afbeeldingen kunt u emailen of bellen.

Met vriendelijke groet, Rob van Holstein +31 (0)654 355 000 werk@robvanholstein.nl

https://www.facebook.com/gratisdrinkwaterNL/

 
Gratis drinkwater Westland
* profilering t.b.v. PB Gratis drinkwater Westland
* Zwerfflesjes gevonden tijdens een uurtje wandelen

Gratis drinkwater finalist Global Impact Challenge

* Voorbeeld deur/raam sticker bij de waterpunten

Gratis drinkwater finalist Global Impact Challenge

 * The Blue Bottle voor warme dranken in koude omstandigheden

Gratis drinkwater finalist Global Impact Challenge

* The Blue Bottle als koele waterdrager in warme gebieden

Wateringen / 09.01.2020

Rob van Holstein

Een bewust Westlandse miljonair!

“Als mensen me zien lopen met mijn plastic zakjes denken ze vast wel eens; daar loopt weer zo’n afvalgekkie of werkeloze! Ook verontwaardigde blikken met een ‘zooh dorst?’ of ‘Biertjuh!’ heb ik regelmatig gehoord. Maar ik ben nu eenmaal aan het sparen voor mijn eerste Westlands miljoen en dat is een kwestie van GEWOON DOEN!”

Op World Cleanup day - 21 september 2019 - begon deze Wateringse sociaal ondernemer met zijn nieuwste uitdaging: GEWOON DOEN! Het Westlands miljoen. Zijn doel is om in Westland binnen een jaar minimaal een miljoen drinkblikjes en kleine plastic flesje bij elkaar te verzamelen. Die moeten in twee stromen zijn kant opkomen. Enerzijds met de hulp van Cleanup teamleden die deze tijdens hun wandeling van de Westlandse grond rapen en via het inzamelen ervan bij scholen, sportclubs, instellingen, bedrijfskantines en natuurlijk het bedrijfsleven.

Afval en milieu zijn voor Rob van Holstein geen vreemde zaken. In 2016 bedacht hij op Bonaire ‘Gratis drinkwater’ om zo plastic zwerfafval tegen te gaan. Binnen een eiland breed netwerk van waterpunten kan de toerist zijn/haar herbruikbare fles gratis vullen met perfect drinkwater. De handige Refill App. wijst je wereldwijd altijd de weg naar een ‘Gratis drinkwater’punt in de buurt. Over heel de wereld rolt men nu deze Refill projecten uit.

“De in Nederland veel gebruikte herbruikbare fles werkt in extreem warm of koude locaties gewoonweg niet. Met een streng eisenpakket in gedachten heb ik onze roestvrijstalen Blue thermos Bottle ontwikkeld. Als gebruiker maak je daarmee een opvallend statement: IK drink gewoon kraanwater! Het mooiste is dat we door de verkoop ervan nieuwe projecten kunnen financieren. ” Aldus een breed glimlachende van Holstein.

“Daarom kom je de Blue Bottle ook tegen in GEWOON DOEN! Het Westlands miljoen. De 500 ml versie met gratis Active dop is normaal te koop voor €15,00. Binnen het Westlands miljoen geeft men alle inzamelaars bij inlevering van 300 drinkblikjes en/of kleine plastic flesjes een echte Blue Bottle met het logo van toekomstige actiepartners. Zie het maar als statiegeld-bedankje. Zo laten alle partijen samen een jarenlange duurzame indruk achter!”

“Alle blikjes en flesjes worden ontdaan van doppen en in twee stromen gesorteerd op plek van herkomst, aantal, en merk. De data die we hierbij vormen stellen we beschikbaar voor gemeente, provincie of beleidsmakers. Zo kunnen zij hun beleid met onze cijfers onderbouwen.”

“De PET flesjes worden gebundeld en gaan voor recycling op transport. De aluminium blikjes worden geplet en gaan naar de metaalverwerking. Zo kunnen de grondstoffen binnen enkele weken weer terugkomen als hoogwaardige producten. Misschien wel als onderdeel in Westlandse kassen of het nieuwe kantoormeubilair van een gemeentehuis.”

“Haha,. Westlands miljonair! Zo voelt het wel,.. Maar dan wel in PET flesjes en blikjes!”

email: cleanupteam.westland@gmail.com

https://www.facebook.com/cleanupteamwestland


 

Rob van Holstein

SUPRISE!

Deze week viel er prachtig nieuws op de digitale mat bij Rob van Holstein. Hij is bedenker en projectmanager van ‘Gratis drinkwater ‘ en ontwikkelde voor dit uniek project een herbruikbare fles met een statement. The Blue Bottle wordt het gezicht van een netwerk van gratis waterpunten door geheel Nederland.

“We wilde het nog even stil houden tot de uitslag binnen was maar vanmorgen viel het dan op onze digitale mat! Na anderhalf jaar profileren op social media en bij bedrijven zijn we een hele grote stap verder! Gratis drinkwater' en de Blue Bottle staan in de halve finale van de Global Goals Social Impact Challenge! Ik ben zo foking trots!!” Aldus een zichtbaar aangedane van Holstein.

De Challenge wordt georganiseerd in het kader van de Gemeenten4GlobalGoals campagne door VNG, BNG Bank en de Social Impact Factory. Via de Challenge zoeken we naar innovatieve oplossingen voor gemeenten die voor een grote uitdaging staan op het gebied van verduurzaming, en geven we ondernemers een kans om hun ideeën uit te werken.

Gratis drinkwater' en de Blue Bottle staan in de halve finale van de Global Goals Social Impact Challenge!


De Challenge wordt georganiseerd in het kader van de Gemeenten4GlobalGoals campagne door VNG, BNG Bank en de Social Impact Factory. Via de Challenge zoeken we naar innovatieve oplossingen voor gemeenten die voor een grote uitdaging staan op het gebied van verduurzaming, en geven we ondernemers een kans om hun ideeën uit te werken.

Op 9 oktober hebben we samen met 19 andere ondernemers een pitchevent en hieruit komen vier project voor de finale die staat gepland op eind november! De winnaar hiervan wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijk event.

** Gratis drinkwater in de toekomst!

Met 'Gratis drinkwater' gaan we het gebruik van drank in single-use plastic flesjes en blikjes voor het jaar 2020 drastisch verlagen.

Samen met [horeca]ondernemers zetten we een netwerk van drinkwaterpunten op. Bezoekers kunnen hun fles gratis met water vullen bij alle locaties. Deze vindt men op de gratis WeTap applicatie. [IOS / Android]

Binnen ‘Gratis drinkwater’ is een RVS thermofles met keiharde poedercoating verkrijgbaar. Deze herbruikbare fles is perfect geschikt voor koude en warme gebieden. Deze Blue Bottle heeft een keiharde poedercoating. De inhoud blijft 12 uur koud of 6 uur warm = BPA vrij = 100% recyclebaar = voor 100% duurzaam drinken! [incentiveprijs: 500 ml. 15 Euro / 750 ml. 20 Euro]

Met de Blue Bottle maakt de gebruiker ‘n statement: IK drink gewoon kraanwater!

 

* STIMULEREN gebruik drinkwater 

* TERUGDRINGEN van plastic afval 

* VERMINDEREN van zwerfafval 

* GROENE PROMOTIE van de locatie 

* VERLAGEN van de carbon footprint 

* STEUNEN van lokale organisaties 

* PROMOTIE met een duurzaam souvenir 

* AANBIEDEN van dé thermosfles 2.0 

* 100% duurzaam gebruiksartikel


***** NIET VOOR PUBLICATIE *****

Voor het artikel hebben wij verschillende hoge resolutie afbeeldingen - vrij van rechten - beschikbaar.

Deze kunt u laden via onze PR pagina. http://robvanholstein.nl/index.php/pb-pr

Voor een interviewaanvraag of andere afbeeldingen kunt u emailen of bellen.

Met vriendelijke groet, Rob van Holstein +31 (0)654 355 000 werk@robvanholstein.nl

https://www.facebook.com/gratisdrinkwaterNL/

 
Gratis drinkwater finalist Global Impact Challenge

* profilering t.b.v. PB Gratis drinkwater finalist Global Impact Challenge
* Zwerfflesje gevonden tijdens een uurtje wandelen

Gratis drinkwater finalist Global Impact Challenge

* Voorbeeld deur/raam sticker bij de waterpunten

Gratis drinkwater finalist Global Impact Challenge

 * The Blue Bottle voor warme dranken in koude omstandigheden

Gratis drinkwater finalist Global Impact Challenge

* The Blue Bottle als koele waterdrager in warme gebieden