sky-gratisdw.png

YES WE CAN!

Vraag/doel: maakt consumenten bewust van hun [zwerf]afval .

DOEL

Met onze actie bereiken we de volgende doelen. 

* VERMINDEREN - zwerfafval in een gemeente [schone dorpskernen]
* BEWUSTWORDING - recycling en noodzaak statiegeld
* TERUGDRINGEN - afval door eenmalig te gebruiken verpakkingen
* STIMULERING - gebruik kraanwater
* GROENE PROMOTIE - locatiemarketing 


Binnen deze actie zamelen we met verschillende partijen minimaal 1.000.000 drinkblikjes in die rechtstreeks gerecycled worden. Bij de sortering sorteren we op aantal, soort en merk. Doel van deze actie is door bewustwording direct kostbare grondstoffen uit de afval stroom te scheiden. Daarnaast vermindert het zwerfafval en kunnen de grondstoffen aluminium en ijzer zo direct gebruikt worden voor recycling i.p.v. dat deze materialen eerst terecht komen in de afvalstroom of verbrandingsovens. 

YES WE CAN!


YES WE CAN!


Drinkblikjes zijn te recyclen! Hoe krijgen we zicht op wat er zwerft,. welke merken vindt je echt overal,. en dat maken we door onze verzamelde data snel duidelijk! De data die hieruit voortvloeit kan van groot belang zijn voor beleidsmakers op lokaal, provinciaal en mogelijk zelfs op nationaal niveau.

Het inzamelen van de drinkblikjes gaat via twee stromen. 

De eerste stroom is via afvalrapers die de Litterati app gebruiken en zo data verzamelen over; op welke plek een blikje wordt. Dit is in de app. op een kaart te zien en de tag die gehangen worden aan de foto [ die gelijk GPS coördinaten meekrijgt ] laat zien dat het een blikje van welk merk het is. Eigenlijk is deze stroom qua data verzameling redelijk goed afgedekt.

Echter de tweede stroom komt bij scholen, bedrijven, organisaties, sportclubs etc. vandaan. Dit zijn blikjes die NIET op straat zijn gevonden maar die worden ondervangen voor ze in het afval terechtkomen. Na ontvangst van de ingezamelde blikjes worden deze gesorteerd op postcode, merk en aantallen.

DATA

De data die uit onze sortering komt stellen wij ter beschikking aan organisaties die dit gaan inzetten. Zoals de Provincies  - Clean Seas - Statiegeldalliantie - One Less Piece of Plastic - Litterati - The Blue Bottle - Gratis drinkwater