sky-NL-buitenbeter.png

Wateringen / 02.01.2020

PERSBERICHT - GOEDE VOORNEMENS!

In de eerste plaats willen wij alle Westlanders een heel mooi en opgeruimd 2021 wensen. 

Ook wij kijken terug op een zeer bewogen jaar. Voor het begin van GEWOON DOEN! Het Westlands miljoen hadden we al berekend dat het inzamelen van een miljoen drankblikjes en kleine PET flesjes op World Cleanup dag [19 september 2020] absoluut was te behalen. 

Hierbij gingen we uit van minimaal één basisschool en één sportclub in elk dorp. Daarnaast zou elke deelname van een toonaangevend bedrijf of organisatie ons ook verder helpen in de publiciteit. We hadden mooie plannen om met bekende sprekers presentaties en gastlessen te geven op basisscholen en bij sportclubs. We voorzagen voor ons een rol in de ondersteuning van het project ‘Schoon belonen’ en wilden graag een positieve draai geven aan de geplaagde uitrol van de PBD inzameling in Westland. 

LOCKDOWNS!

Het liep anders! Door alle overheidsmaatregelen gingen bijna alle deuren op slot. De afspraken die we hadden gemaakt met scholen, sportclubs en veel grote bedrijven/organisaties werden in de wacht gezet of geheel gecanceld. In onze loods staan nog steeds splinternieuwe kliko’s te wachten op plaatsing. 

Door alle lockdowns en het thuiswerken zagen we wel ineens onze groep Cleanup Team leden groeien. Even een stukje wandelen werd voor vele een dagelijks ritueel en dat ging men combineren met het rapen van blikjes en flesjes. Voor ons neemt het ophalen van alle raapsels door Westland nu al twee volle dagen per week in beslag. De containers voor ijzer, aluminium en PET zijn al meerdere malen tot de rand gevuld en door onze actiepartner Renewi afgevoerd voor directe recycling.  

VOORKOMEN,..

Van Renewi krijgen we na elke afvoer een rapport van vermeden C02. Wij behaalden in 2020 met onze ingezamelde drankblikjes en PET flesjes bijna de 5.000 kg. vermeden C02. In totaal staan er nu meer dan 152.000 ingezamelde stuks op de teller. Nog steeds een mooi cijfer maar dat kan natuurlijk veel beter. Met GEWOON DOEN gaan we door tot 30 juni want op 1 juli start de invoer van statiegeld op kleine PET flesjes in Nederland en dan zal onze focus volledig komen te liggen op drankblikjes en ‘Gratis drinkwater’.

2021

Voor dit jaar zetten wij ons samen met de Statiegeld Alliantie binnen YES WE CAN in voor de invoer van statiegeld op drinkblikjes in alle vormen en maten.  Met VAN RUILEN KOMT,.  Gaan we door het ruilen van gekregen goederen onze ‘DRINK-WATER’-toer container realiseren. Met PROOST rollen we een serie statiegeld glazen uit die door alle evenementen en organisaties binnen Westland gebruikt kunnen worden i.p.v. de eindeloze stroom eenmalig plastic bekertjes. Op dit moment zijn we actief op zoek naar een geschikte locatie om alle projecten te combineren met één Westlands centraal vrijwillig inleverstation voor statiegeld flessen en kratten.  

Helpen? Bent u ook veel meer een doener? Stuur dan een email naar cleanupteam.westland@gmail.com of kijk op de Facebookpagina van Gewoon doen! Het Westlands miljoen.


*- FB - https://www.facebook.com/cleanupteam.NL

*
- @ - cleanupteam.westland@gmail.com

Rapers in beeld - GEWOON DOEN!

Renewi verklaring


doppen voor geleidehonden