sky-NL-buitenbeter.png


Wateringen / 06.06.2020

Samen voor een schoon Westland!

 Met het plaatsen van de handtekeningen was afgelopen week de oprichting van de Stichting Cleanup team Westland een feit. Wat in 2018 in Wateringen begon als spontane actie om zwerfafval op te ruimen groeide langzaam uit tot een inzamelingsactie die nu Westland breed gedragen wordt en twee gemeenten inmiddels geïnteresseerd zijn voor een volledige adoptie.

 Binnen ‘GEWOON DOEN! Het Westlands miljoen’ zamelen Westlanders een miljoen drinkblikjes en klein PET-flesjes in die direct gerecycled worden. Zo voorkomt men dat deze in de vuilverbranding terecht komen en ook echt worden verwerkt tot hoogwaardige nieuwe producten; 100% circulair!

 Door middel van dit burgerinitiatief laten Westlandse burgers, scholen, organisaties, sportverenigingen én het bedrijfsleven zien dat afval waarde heeft en dit gewoon gerecycled kan worden. Zo draagt men direct bij aan een schonere leefomgeving en levert men indirect een belangrijke Westlandse bijdrage aan de door de Verenigde Naties gestelde Mondiale Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor 2030. 

 Mr. Lars Boellaard van het kersverse Westport Notarissen in Naaldwijk nam binnen de 1,5 meter maatregelen de honneurs waar. “Westport Notarissen heeft circulair en duurzaam hoog in het vaandel en dragen dat al bijna onderbewust uit in het blauw en groen van ons logo. GEWOON DOEN! Het past ook goed bij de mentaliteit van onze Westlandse en Rotterdamse partners, gewoon de handen uit de mouwen!” aldus Lars Boellaard. 

 Door alle coronamaatregelen is er wel vertraging ontstaan met de inzameling van dat miljoen. “Wij gaan samen met die scholen, verenigingen en bedrijven echt door tot er 1 miljoen ingezameld zijn en iedereen die driehonderd blikjes en/of flesjes inlevert krijgt die unieke Blue Bottle. Bij ons Westlanders zit dat van nature in ons DNA! Niet lulluh maar gewoon doen! Samen.” Aldus de voorzitter van Stichting Cleanup Team Westland; Rob van Holstein.

 De dagelijkse leiding is in handen van Rob van Holstein die wordt bijgestaan door Karin de Vries in de functie van secretaris en Henny van Malkenhorst als penningmeester. Allen zetten zich al jaren in voor een bewust en duurzaam leven binnen verschillende non-profit organisaties en het bedrijfsleven.

 Ook meedoen aan GEWOON DOEN! Het Westlandse miljoen? Neem dan contact op via cleanupteam.westland@gmail.com en/of kijk op de Facebook pagina van Gewoon doen - het Westlands miljoen.


https://www.facebook.com/cleanupteam.NL

email: cleanupteam.westland@gmail.com 

OBS de Vlieten
Posters voor thuis.