sky-NL-tbbc.png

Interview - Algemeen Dagblad - febr. 2008


De eerste cheque!

In december nam de Wateringse ondernemer Rob van Holstein de uitdaging aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting Stop Aids Now. Hiervoor verkoopt hij boeken voor veel meer dan de originele waarde en collecteerde hij. Afgelopen week overhandigde hij zijn eerste cheque van 5000 euro aan de actiecoördinator van Stop Aids Now in Amsterdam.

Door: redactie

Voor zijn actie verkoopt Van Holstein het door Marianne Apon geschreven boek Mens en Werk in het Westland waarin hij zelf ook geportretteerd is. Een boek met een persoonlijk woord van Burgemeester van der Tak en Marianne moest 1000 euro opbrengen. Andere boeken verkoopt hij voor 100 euro. Inmiddels zijn zijn collectebussen geleegd en is samen met de opbrengst van de boekenverkoop de eerste tussenstand bekend. De actie loopt door zolang hij nog boeken heeft. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met van Holstein op 0654 355 000.

”Als ik alleen met een dergelijke actie al ruim 5000 euro kan ophalen, bedenk dan maar eens wat we kunnen bereiken als vele er de schouders onder zetten” aldus van Holstein. Met dat idee in zijn achterhoofd bedacht hij het concept voor een wereldwijde actie. Een idee dat direct positief werd ontvangen bij de Stichting. Deze actie is nu in voorbereiding en binnenkort start er een campagne om de first-line partners warm te krijgen voor deze unieke ‘creatieve’ uitvoering.

Van Holstein is daarnaast op zoek naar geschikte woon- en werkruimte in en om Amsterdam. “Ja, Amsterdam zal de uiteindelijke thuisbasis worden van het actiehoofdkantoor. Voor mijn bedrijf moet ik nog twee projecten afronden in Westland maar als die klaar zijn zullen PRO6 en ik ons ook in de hoofdstad vestigen.”